2014. július 10., csütörtök

Bárdok, tekerők, balladák földjén XIV. (befejező rész)

2008. augusztus 10. vasárnap
A mai napra már nem sok minden maradt. Jacekkel (Kozłowski) meg Szymonnal még megnéztük a közeli zsidótemetőt

és a lengyel partizánok sírjait, meg elköszöntünk, akitől lehetett. Leginkább Dorotától és Marcintól, a két régi baráttól, akikről már volt szó. Végül délután 3 körül kiültünk a szczebrzeszyni vasútállomásra. A vonat 80 percet késett...
Így aztán leginkább felváltva ültünk a padokon és a síneken, és persze előbb-utóbb megint zenélni kezdtünk.
De hogy milyen agyament dolgokat találtunk ki még az idő elütésére, azt talán most nem részletezném. Csak annyit mesélek el, Piotr Balczaknál ott volt egy harmonia, amin nem tudott játszani, csak rángatta, ebből született a Super Mario balladája című szám. Meg ilyenek.

Végre megjött a Warszawába tartó vonat és mi felszálltunk. Jó társaság utazott együtt: ott volt Paulina (aki megbetegedett, de mára rendbe jött), Sylwia (Arszennik), Szymon, Asia, Kasia Pilzak, Mariusz , Piotr Balczak (bár ő kicsit fárasztó volt) meg még többen, nem emlékszem mindenki nevére. Kellemesen utaztunk, csevegtünk, énelkelgettünk, meg minden. Végül mi, Szymonnal Lublinban elköszöntünk a többiektől, és leszálltunk, mert az elkövetkezendő pár napban még meg akartuk nézni barátom szülővárosát. Hogy aztán ott még milyen kalandjaink voltak, hogyan találkoztunk a bájos Kasia Bednarskával, és csavarogtuk végig vele együtt Lublin szép városát, az már egy másik történet. Mindenesetre elmondhatom, hogy ez is szép volt.

Lublin jó hely, de azért vártam már azt is, hogy továbbinduljunk Warszawába, merthogy ott már nagyon várt valaki Szymonra is, meg valaki rám is...

Ami a tábort illeti, elmondhatom, hogy nagyon megérte eljönni. Sok szép érdekes dolgot láttam, hallottam, tapasztaltam, a lengyel folklórról és a Dom Tańcáról is, amik még hasznosak lehetnek, na és az sem utolsó, hogy megint jó barátokat szereztem. Vándor hírünk pedig remélem még itt marad egy darabig, Zamość szép vidékén .
KONIEC
U. i.:
Íme a teljes útinapló:
Bárdok, tekerők, balladák földjén I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX., X., XI., XII., XIII.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése