2015. július 4., szombat

Száműzöttek Serege

Üdvözlet Mindenkinek!
Eljött az idő, hogy elkezdjük összeállítani a Száműzöttek Seregét.
Vagyis: olyan katonákat fogok bemutatni egy új sorozat keretében, akik valamely más ország seregében szolgáltak, saját nemzeti egységükben. Megint más szóval: katonai emigránsokat akarok bemutatni, na. Elsősorban egyenruha szempontjából, de amikor tudok, rövid ismertetőt is írok majd róluk. (Eredetileg csak magyarokat terveztem bevenni, de valószínű, hogy mások is bekerülnek majd.)

Jelentem: van már a Száműzöttek Seregében három magyar gyalogszázadunk:

a Nagyhetmani Magyar Gyalogszázad (zöldkabátosok), a Mezei Hetman Magyar Százada (piroskabátosok) és a Lengyel Nagymarsall Magyar Százada (kékkabátos gránátosok). Amelyekről itt olvashattatok. (Vegyük úgy, hogy ez a sorozat első bejegyzése.) Ja, itt is van egy kis szösszenet róluk. :-) Mint láttátok ők lengyel szolgálatban álltak. Bár valószínű, hogy nem csak magyarokból állt az alakulat, de efelett most hunyjunk szemet.

Továbbá: van egy magyar felderítő századunk is a szovjet és lengyel szolgálatban álló magyarokból. Róluk itt és itt olvashattatok. (Vegyük úgy, hogy ez a sorozat II. része.) Nekik viszont nem volt egységes egyenruhájuk.

Továbbá: van egy magyar őregységünk, a Petőfi-egység a francia De Gaulle-hadseregből (kb. hetvenvalahány ember):

Továbbá: van egy magyar gyalogdandárunk eredetileg partizán-feladatokra kiképezve a jugoszláv Tito-hadseregből (NOVPOJ-ból):

(Utóbbi 3 egységről itt olvashattatok.)

Na tehát innen folytatjuk a Száműzöttek Seregének összeállítását. (Csak azt nem tudom, ezek után most már hogyan számozzam a részeket. Össze vagyok zavarodva, de majd kialakul egy idő után.) Mindenesetre először a Magyar Száműzöttek Seregével kezdjük, és aztán ezt egészítjük majd ki a többiekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése