2012. december 16., vasárnap

Gratuláció

Szerkesztőségünk szeretettel gratulál a "Fölszállott a Páva" tehetségkutató vetélkedő valamennyi győztesének.
Gratulálunk Csizmadia Annának, az énekes kategória győztesének!
Gratulálunk Berecz Istvánnak, a szólótánc-kategória győztesének!
Gratulálunk a Parapács Zenekarnak!
Gratulálunk a Jászság Néptáncegyüttesnek!
A "Királyi" Televíziónak köszönjük, hogy egy ilyen műsorra is erőt és időt fordított.
Kritikát most nem írok, persze sokminden volt elég bugyuta vagy nevetséges vagy visszás ebben a műsorban is, de most nem érzem tisztemnek a gonoszkodást. (Később majd esetleg lehet szó róla. ;-)) Összességében azért profi szervezés volt.

Azért legszívélyesebben mégis az Ördögborda Táncegyüttesnek szeretnék gratulálni, akik a közönségdíjat nyerték el. Nekem is ők voltak a személyes kedvenceim, ők lopták be magukat legjobban a szívembe. Náluk láttam ugyanis leginkább azt, amiről ez az egész műfaj, az egész Táncházmozgalom eredetileg szólna, vagyis a közösséget.
Az, hogy ők egy remek, baráti, összetartó csapat, nemcsak a táncukon látszott, hanem már azon is, ahogyan megálltak a színpad mögötti várakozásban, ahogyan összekapaszkodtak, ahogyan lazán együtt ugráltak, majd ahogyan féktelenül ünnepelték a sikerüket. Jó volt rájuk nézni.
És azért verseny ide, verseny oda, ez az egész mégiscsak arról szól, hogy táncolás vagy zenélés közben mégiscsak egy közösségben, más emberekkel együtt, a barátainkkal együtt érezzük jól magunkat.
Remélem a nagy show és villogás közepette azért ebből a nézők is észrevettek valamit.
Hogy aztán folytatása lesz-e az egésznek, hagyománnyá válik-e? Eldönti az idő. Én azt hiszem, a célját akkor is elérte, ha nem lesz minden évben megrendezve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése