2015. augusztus 26., szerda

Enough is enough

Ez az ember nem először mond hülyeséget. Ez az ember régóta csak hülyeségeket beszél.
http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150819_Boross_Peter_es_a_genek_csodalatos_vilaga
Jónéhányszor dühösen kirohantam ellene, illetve azellen, hogy az ő hülyeségeire még hallgatnak is. A válasz általában ilyesmi volt:
„Jaj, hát ne bántsd már ezt az öregurat, olyan idős már, meg egyébként is, ne udvariatlankodj folyton, nem kell őt komolyan venni, majd, satöbbi, blabla, blabla.”

Hát tudjátok mit? Elég volt! Az hogy öreg nem ok arra, hogy az ember hülyeségeket beszéljen. Láthatóan nem hirtelen haragjában beszél, hanem végiggondolta amit mondott.
Udvariasság? Udvarias, emberséges, humánus ő bárkivel szemben? Maga is mondja, hogy nem. De tőlem elvárnátok, hogy udvarias legyek?
Régi érdemei? Mit tett, és mikor? Rendszert váltott 1989-ben? Na és?
Maradt mára bármi az 1989-es rendszerváltás nagy művéből? Éppen most igyekeznek annak minden művét lebontani! Egyébként sem tisztázott, hogy ki mit csinált akkoriban. Tagja volt egy pártnak, ami megnyerte a hosszú idő óta első szabad választást? És ezért boruljunk le előtte? És amit a mai korról állít az nem számít semmit?
Hogy senki nem hallgat rá? Valóban? Pedig ő is csak azt mondja, amit nála fiatalabb, és kevésbé szofisztikáltnak tartott bunkók mondanak, jóval körmönfontabban. Ő viszont még „udvariasan” sem próbál fogalmazni. A sok bunkó fasiszta meg azt mondhassa: ja, ha ilyen szofisztikált mérsékelt öregurak is így beszélnek, akkor nekem, a „radikálisnak” verekednem és öldökölnöm is szabad????
Nem! Vége az udvariaskodás korának! Vége az elnéző mosolyoknak, az öncélú, életkorból következő tekintélyelvűségnek! Nincs több pardon múltbeli érdemekre való tekintettel „volt rendszerváltóknak”! Nincs pardon rasszistáknak! (Csak ha ő is elnézést kér.) Nincs pardon többé!
Boross Pétert érdemei elismerése mellett seggbe kell rúgni. Nem egyszer, sokszor! Enough is enough.
https://www.youtube.com/watch?v=CM3hsDjsVBw

"No fascist man will ever get me outta the land
So understand Fusion plan to stop them with a bang
We sang and sang to make the people all unite
Not fight but fight because the leaders don't think right
You burnt us in the past you know it won't happen again
So black and white take a stand and all try to defend"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése