2015. február 9., hétfő

Jelen helyzetben


Hát ezt is megértük. A Narancsos NagyFőnök és a Szürke Dominanciás egymásnak estek. Ez egy maffiaháború. Mi lesz ebből?
Sokunkban lehet most valamiféle káröröm. Ezt mindenkinél meg is tudom érteni. Egy maffiaháborúnak megvan az az előnye egy polgárháborúval szemben, hogy a maffiózók egymást lövik ripityára és nem minket akarnak majd a seregeikbe besorozni. De azért óvva intenék mindenkit attól, hogy úgy fogja fel a helyzetet, hogy most kényelmesen hátradőlve, páholyból nézhetjük az eseményeket. Inkább szomorúnak kellene lennünk amiatt, hogy saját országunk sorsát annyira kiengedtük a kezünk közül, mindenféle hülye látszatproblémákra pazarolva el az energiáinkat, hogy most a legfontosabb csatát a fejünk felett, nélkülünk vívják meg. Az a baj, hogy ez a játszma még mindig a mi bőrünkre megy. Egy maffiaháborúban is könnyű elhullani, véletlenül belekerülni két egymással leszámoló maffiózó géppisztolytüzébe. És ők nem fognak habozni, minket, kívülállókat használni fedezéknek.
 Nem is beszélve arról, amire a Kettős Mérce blog hívta fel a figyelmet: bármelyik maffiózó győz, az meg fog erősödni, és még jobban szivathat minket. Ugyanakkor egy patthelyzetből fakadó állóháborúval is mi szívjuk meg.

Ha mindezeken egy pillanatra felül tudunk emelkedni (ami nehéz lesz, még pillanatokra is), akkor nagyon érdekes megfigyeléseket tehetünk. Naná, hogy most egy csomóan ("magamfajta" vagy milyen emberek) nagyon unfair-kárörvendő kaján kíváncsisággal figyelik, hogy mit reagálnak azok az ismerőseik, akik eddig puszta megszokásból szavaztak csak a Vén Autokraták Szövetségére, és ugyanilyen megszokásból olvasták a Szürke Dominanciás lapjait is, azzal a meggyőződéssel, hogy azok az egy igaz NagyFőnök lapjai. Na most mi lesz? Melyik rutinjukat adják fel? A lapolvasási vagy a szavazási-bólogatási rutint? Szurkolni fognak valakinek ezen a meccsen? Vagy teljesen összezavarodnak?
Jaj, én annyira nem akarok szemétkedni... Jaj, csak kibírjam, hogy ne kérdezzek az illető ismerőseimtől ilyet, illetve ne dörgöljem az orruk alá ezt, csak kibírjam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése