2013. szeptember 3., kedd

Hol rabság van...

Hát elkezdődött az új tanév. És mit hoz nekünk ez az új tanév?
-Mégiscsak lesz iskolarendőrség. Régi jó szokás szerint a nyilvánvaló hülyeséget, amit egyszer már sikerült szerencsésen elbuktatni, most a hatalom fű alatt, sunyin, hirtelen, a közvélemény megkerülésével vezeti be, remélve, hogy senkinek nem tűnik majd fel. Az egész élét azzal akarják tompítani, hogy azt ígérik: nem minden helyen lesz bevezetve ez a rendszer, csak a „problémás helyeken. Hát igen… Már meg is teremtették az állami diszkrimináció újabb formáját. Azok az iskolák, amelyek mellé őröket állítanak, ezentúl megbélyegzett helyek lesznek. „Problémás” iskolák, ahová alapból „problémásnak” minősített gyerekek járnak. És vajon kik fognak iskolaőrnek jelentkezni. Elkötelezett, gyerekeket szerető, nagy empátiával rendelkező tisztes férfiak? Vagy inkább szadista és hatalmaskodó hajlamú, munkanélküli alkoholisták és kötekedő kedvű gárdisták? Nekem nagyon nincsenek illúzióim. Leteszik egy új csendőrség alapjait. De ez még csak a kezdet! Vagy azt hiszitek, nem fognak különböző hangzatos neveken nevezett őrök állni az iskolák után a hivatalok, a közmunka-irodák, az egyetemek, a munkahelyek és persze (nyilván) a szavazóhelyiségek mellett?
-Lesz egész napos suli. Akinek élnek még a nagyszülei, annak is. Lesz egész napos tanítás, délután tesiórákkal, napközivel, hogy aztán a gyerek, ha hazament, nekiállhasson a házifeladatának is. Szép zombinevelés lesz.
-Van már pedagógus-életpályamodell. Amit persze majd a hatalom kedve szerint változtathat, amikor akar.
-Van kamu-fizetésemelés a tanároknak. Cserébe elképesztően megemelt óraszám. A kettőt összeadva pedig sehogyan nem jön ki az ár-érték-arány.

A jövő elkezdődött. Szabad országban, lenézett, rab emberek, jobbágyok nevelése, állami jobbágyok által.

http://www.ujasz.hu/itthon/6700-egy-pedagogus-halas-koszono-levele-orbanhoz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése