2018. szeptember 15., szombat

Nyílt levél az Oroszlános Udvarnak

Már megint majdnem felrobbantam a méregtől, mikor ezt megláttam:
http://oroszlanosudvar.hu/2018/09/12/uj-trianon-strassbourgban/
Most kicsit lenyugodtam, így tudok már írni.
Ezt a minősíthetetlen cikket ugyanazon a portálon követték el, amelyen utólagos beleegyezésemmel közölték egy régebbi írásomat egyik kedvenc történelmi esszéírómról, Száraz Györgyről. A blog népszerűsítéséért hálás vagyok az Oroszlános Udvarnak, de ez, amit most csináltak, egy minden kritikán aluli szellemi teljesítmény.

Egy magyarság sorsát alapjaiban meghatározó igazságtalanságot egy szintre hozni azzal, hogy valaki megírja a véleményét egy másik országban tapasztalható igazságtalanásgokról – ezt a kettőt egy kategóriába venni olyan súlyos aránytévesztés, amit nem feltételezhetek művelt, gondolkodó irodalomtörténészekről. Így mást nem tudok feltételezni, mint hogy ez a cikk, amit kitettek egy teljesen átgondolt és tudatos s***nyalás a mostani hatalom felé. (Mondhatnám szebben, de nem érdemlik meg, hogy szebben fogalmazzak.) Ez pedig azért nagyon veszélyes, mert az ilyen aránytévesztéseket lesz, aki komolyan veszi. Minél többen veszik komolyan annál kisebb az esélye, hogy a közös dolgainkról normális hangnemben fogunk tudni beszélni a jövőben. Az ilyen tudatos, átgondolt aránytévesztés tehát a nemzet szempontjából morális és szellemi rombolás, függetlenül attól, hogy mi a véleményünk a kritizált jelentésről. Ha valaki ezt bemószerolásnak érzi, azt meg tudom érteni, de ne hasonlítsuk már az egészet Trianonhoz! Az pedig, hogy Önök nem hajlandóak normálisan vitatkozni azon szervezetekkel, amelyek a magyar népért való aggodalmukban, jó szándékkal észrevételeket tettek, hanem őket kapásból hazaárulónak bélyegzik, már tényleg minősíthetetlen. Ezzel éppen Önök váltak besúgóvá, spiclivé, a III/III. főosztály ügynökeinek méltó utódaivá. Gondolom, pontosan ez is volt az Önök célja, ez pedig Önöket minősíti.

"Azért mert kiállunk a vita és az érv mellett,
Talán mégse legyünk megbélyegzett bérencek!"
(Molnár Áron "Noár")

Tisztelt Oroszlános Udvar! A jövőben nem járulok hozzá, hogy az Önök portálja bármilyen írásomat átvegye. Bár soha nem szeretném azt mondani, hogy soha, – így amit mondok, csak annyi, hogy nem járulok hozzá, hogy Önök bármilyen írásomat átvegyék, amíg ez a súlyosan aránytévesztett romboló cikk látható az Önök portálján.
Szégyelljék magukat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése