2015. december 28., hétfő

Mielőtt moziba mennénk III.

Néhány szereplő, akiket szívesen látnánk viszont
Bár tudjuk, hogy a Csillagok háborúja hetedik része jó darab idővel az eredeti Trilógia után fog játszódni, és valószínűleg teljesen új karakterek fogják a főszerepet játszani, a visszatérő régiek mellett, azért van egy-kettő olyan (mellék)szereplő is a Star Wars-univerzumból, akiknek a maguk helyén kis szerep jutott, vagy az élőszereplős filmekben nemigen jelentek meg, de szívesen látnánk őket, szívesen megtudnánk róluk többet. Elvégre: a Star Wars esetén mégis a mozifilmek jelentik a szilárd alapot, tehát a szereplők közül is az a legelőkelőbb, aki azokban szerepel. Na szóval itt van néhány karakter, akiket egy új Star Wars-filmben szívesen látnánk viszont:

Ahsoka Tano: már szó volt róla. Anakin Skywalker tanítványa, A klónok háborúja-sorozat főszereplője. A sithek bosszúja-mozifilmben már híre-hamva sincs. Az alkotók nem akarták végleg eltüntetni, ezért a történet szerint a klónháború végén kizárják a Jedi Rendből, és az ártatlanul megvádolt padawan „ellovagol” az űrben, és beletűnik a messzeségbe. Ez már jelezte, hogy később kezdeni akarnak vele valamit. A lázadók-sorozatban tűnik fel újra, még szebben, mint korábban. Ha a mozifilmekben viszont nem hozzák vissza, akkor valószínű, hogy A lázadók végén hősi halállal fogják meghalasztani.

Wedge Antilles: a Galaktikus Köztársasági Felkelő Szövetség egyik legjobb pilótája Luke Skywalker mellett, egyébként jó barátja és bajtársa Luke-nak. A yavini csata egyik hőse (vagyis fontos része volt az első Halálcsillag felrobbantásában). Azt tudjuk, hogy túlélte a galaktikus polgárháborút, mert A Jedi visszatér végén még ő is együtt ünnepel a többiekkel. Ha már Han, Leia és Luke visszatérnek a VII. epizódban, kaphatna egy kis szerepet Wedge is, mondjuk mint az új Köztársasági Szövetség flottájának főtisztje, admirálisa, vagy ilyesmi. (Egy fun fact: Wedge-et a filmben egy skót színész, bizonyos Dennis Lawson játszotta, akinek az unokaöccsét Ewan McGregornak hívják.)

Lobot: ez a pasas A Birodalom visszavágban tűnt fel a Bespin bolygón, mint Lando Calrissian jobbkeze. Nem világos, hogy ő robot (android) vagy szerves lény (én az utóbbira tippelek), és mire való az a szerkentyű a fején. A Birodalom visszavág egyik kivágott jelenetében a birodalmiak fogságába esett, további sorsáról nem volt adat. Nem lenne rossz újra látni, megtudni, hogy miféle szerzet ő, és mire való az a szerkentyű a fején.

Nien Nunb: lázadó katona, a pilóta, aki A Jedi visszatérben Lando Calrissiannal együtt vezeti a Millenium Falcont az endori csatában. Róla is tudni szeretnénk, mi lett vele a háború vége után.

Gial Ackbar: a lázadó flotta admirálisa, az endori csatában (A Jedi visszatérben) a köztársasági csapatok főparancsnoka. Jellegzetes mondása: „It’s a trap!”/ „Ez csapda!” éppen olyan ikonikussá vált Amerikában angolul, Erik Bauersfeld hangján, mint nálunk magyarul Gruber Hugóén.

Mara Jade: a Star Wars-filmekhez írt folytatás-regényekben és képregényekben szerepel csak. Két dolgot érdemes tudni róla, amely két dolog együttese már így önmagában is elég izgalmas: 1. A galaktikus polgárháború idején még az Uralkodó (Palpatine császár) titkos ügynöke, magasan képzett, hidegvérű gyilkos. 2. Évekkel később Luke Skywalker felesége, gyermekei anyja, az újjászervezett Jedi Rend megbecsült tagja. És itt aztán mindenkinek beindulhat a fantáziája, hogy hogyan alakulhattak így a dolgok. Mindenesetre ennek elmesélése megérne egy külön filmet. De ha a VII. rész nem erről fog szólni (és valószínű, hogy nem, mert Mark Hamill már kiöregedett a hősszerelmes szerepből), Mara ellentmondásossága eléggé érdekessé teszi a karaktert ahhoz, hogy valamilyen formában mégis megjelenjen az új filmben.

(Vele együtt pedig akkor már természetesen a Skywalker- és Solo-gyerekeknek is ott kellene lenniük.)

Kyle Katarn: a filmsorozathoz kvázi-folytatásként készült számítógépes játékok szereplője, Luke Skywalker tanítványa, az újjászervezett Jedi Rend tagja. Ami érdekessége még, hogy valamikor ő is birodalmi tisztként kezdte, de valami miatt átállt a jó oldalra. Én nem ragaszkodom a jelenlétéhez, de a nálam elvetemültebb Csillagok háborúja-rajongók felé jópofa kikacsintás lenne a jelenléte egy új filmben, mégha kisebb szerepben is.

Bárki A lázadók-sorozat főszereplői közül. Vagyis (balról jobbra): Sabine Wren, az avantgárd festőművész és tűzszerész, és céllövő; Garazeb „Zeb” Orellios (az a nagydarab lilaszőrű az összeszigszalagozott géppisztollyal); Ezra Bridger ifjú Jedi-tanítvány (a csúzlival); Kanan Jarrus, Jedi-lovag (a VII. epizód idejére már nyilván ő is mester lenne) és Hera Syndulla, a nagy szervező és lelkipásztor (a zöldbőrű twilek csaj).

Bármely gonosz szereplő, akit Leonardo DiCaprio játszik. Ha már nem ő lett Anakin Skywalker annak idején, most igazán kaphatna egy szerepet az új filmben. Akár lehetne Kyle Katarn is, de azért szeretném inkább negatív szereplőnek, mert éppen ideje lenne már, hogy a Star Wars-széria alkotói is rádöbbenjenek: a gonosznak nem kell mindig rondának lennie. Sőt! Sokkal erősebb a hatás, ha egy kifejezetten jóképű/ szexi vagy akár elsőre bizalomgerjesztőnek tűnő illető a gonosz. (Amit már kifejtettem Bellatrix Lestrange-nél és Saint-Justnél.)

Egyébként nem leszek csalódott, ha a fenti szereplők mind kimaradnak is, de jó és kreatív lesz a film. Lássuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése